IPL trajna i bezbolna epilacija


Bezbolna epilacija

IPL trajna i bezbolna epilacija, tehnologija koja je korak ispred u odnosu na konvencionalne laserske metode. Ona donosi nežniji i efikasniji kozmetički tretman različitih kožnih problema. Zatezanje kože i tkiva, uklanjanje pega, ublažavanje bora i ožiljaka i posebno efikasno trajno uklanjanje dlačica vrši se brzo i potpuno bezbolno.

Revolucija u trajnom otklanjanju dlačica jeste Super Hair Removal (SHR) tehnologija koja garantuje da se malje više neće vraćati.
Znatan je broj pripadnica nežnijeg pola koje imaju problem s neželjenim dlačicama na licu i telu.
On može nastati usled hormonalnog poremećaja, genetike…
Na licu se malje mogu pojaviti na različitim mestima: na nausnicama, bradi, obrazima, nekad čak i na čelu. Iako se ponekad mnogo ne vide, osim u drastičnim slučajevima, nekim devojkama i to smeta. Ima više načina za njihovo uklanjanje: topao ili hladan vosak, brijanje, čupanje pincetom, kreme za depilaciju…
Ipak, tu je rešenje za trajnu i bezbolnu epilaciju kao sve popularniji način uklanjanja neželjenih dlaka, gotovo sa svih mesta na telu.
Jedna od najpopularnijih metoda za njihovo trajno uklanjanje jeste Super Hair Removal (SHR) tehnologija.

IPL SHR metoda

Ova metoda trajne i bezbolne epilacije radi na principu postepenog zagrevanja dermisa do temperature koja efikasno oštećuje folikul dlake i sprečava ponovni rast, bez ikakvih štetnih posledica po okolno tkivo. Ova tehnologija kombinuje visoku srednju snagu, nisku gustinu protoka i visoku frekventnost, postepeno povećavajući temperaturu folikula dlake nadodavanjem pulsacija IPL uređaja.
SHR postepeno zagreva kožu sve dok se ne dostigne potrebna kumulativna energija u korenu dlake. Ne izlažući koren dlake ni jednom jedinom pulsu visoke energije, SHR ne uzrokuje traumu kože sa višom koncentracijom melanina, što ovu metodu čini jednom od najpouzdanijih i najefikasnijih opcija IPL uklanjanja dlaka za osobe sa tamnom puti. Štaviše, SHR tretman može se sprovoditi u bilo koje doba godine, pošto je izlaganje suncu manje štetno za kožu koja je tretirana SHR metodom.

Venus beauty

Jedna karakteristika IPL svetlosne energije je da se apsorbuje jače na područjima tamne boje od onih svijetle boje.
Ovo je vrlo praktičano za trajne epilacije, jer većina energije se transportuje kroz tamniju dlaku do korena, baš kao i optičkih vlakana, gde atrofira područje koje hrani koren dlake, tako da više ne može biti proizvedena nova.
Stub dlake služi kao put do korena i opadne nakon kratkog vremena.
Vrlo svetle ili sede vlasi su malo komplikovanije, jer IPL energija nije kanalizovana na koren dlake kroz tamni melanin.
Ovo je mesto gde nova SHR tehnologija naših uređaja dolazi do izrazaja SHR tehnologija izlaže područje dlake na svetlost nekoliko puta relativno niske energije.
Temperatura u dermisa ovime se diže u fazama te je konačno dovoljno visoka da atrofiraju ćelije koje opskrbljuju koren dlake.

Međutim, ćelije za snabdevanje su uništene samo kroz tamni melanin dlake, ako su koreni dlake povezani sa ćelijama za hranjenje, vaskularne mreže oko folikula dlake.
Ovo je slučaj za dlake koje su u fazi rasta (anagene faza), što je tek oko 1/3 svih dlaka.
Prema tome, nekoliko tretmana je potrebno u razmaku od 4 nedelje, tako da druge dlake koje su sada dosegle svoju fazu rasta mogu biti trajno uklonjene tokom sledećeg tretmana.
Zavisno o tome koliko je snažan rast vlasi i genetska sklonost, do osam tretmana može biti potrebno da atrofiraju apsolutno svi proizvedeni koreni vlasi.
Snaga rasta vlasi i njegova gustina razlikuju se od osobe do osobe.

To je razlog zašto se obavlja razgovor s klijentom pre početka tretmana uklanjanja dlaka.
Ovime se analizira uz gustoću i boju vlasi i boja kože koja je vrlo važna i to se mora razjasniti postoje li razlozi koji su protiv tretmana.
To mogu biti određene bolesti ili uzimanje određenih lekova.
Naši obučeni zaposleni mogu odgovoriti na sva postavljena pitanja i doći do zaključaka zajedno s klijentom.
Ova velika odgovornost prema klijentu i njegovim očekivanjima zahteva takav razgovor na početku i tokom tretmana.
To je ne samo o troškovima lečenja i tretmana, već uglavnom o postizanju dobrog krajnjeg rezultata i zadovoljstva klijenata.
To su pak zahtevi za klijente da ocene naš rad i daju preporuku naših usluga.

Nedavne objave u kategoriji: Usluge

Komentari

    1. Oduševljena sam! Bila sam na IPL epilaciji, tretmani su bezbolni, a posle 4-5 puta više nema potrebe da se dolazi, problem rešen 🙂 Prezadovoljna sam i tretmanima, zaposlenima, postignutim efektom.Stvarno sve preporuke!

  1. Oduševljena sam! Bila sam na IPL epilaciji, tretmani su bezbolni, a posle 4-5 puta više nema potrebe da se dolazi, problem rešen 🙂 Prezadovoljna sam i tretmanima, zaposlenima, postignutim efektom.Stvarno sve preporuke!

  2. Koristim usluge IPL epilacije, tretman je bezbolan I efekat je vec nakon treceg Puta trajan! Htela bih da napomenem izuzetnu glatkost I gipkost koze nakon tretmana, toplo preporucujem!

  3. Prezadovoljna!!!!!Tretmani su bezbolni, koza je posle tretmana mekana i nezna i vidno podmladjena! Ja konkretno imam problema sa ispucalim kapilarima, i prezadovoljna sam njihovim povlacenjem u jako kratkom roku! Konacno nesto sto stvarno ima efekta! Topla preporuka svim zenama koje vole sebe!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.